• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zolder verbouwen tot slaapkamer

zolder verbouwen tot slaapkamer

Wil jij de zolder verbouwen tot slaapkamer? Daar is de zolderkamer natuurlijk een perfecte plek voor. Bijvoorbeeld voor je eigen slaapkamer of voor een logeerkamer. Daarnaast is een zolder ombouwen tot slaapkamer met badkamer ook mogelijk. Jouw zolderkamer wordt zo van alle gemakken voorzien. Als je een schuin dak hebt, geeft het de ruimte een extra mooi effect. Zolders zijn vaak net iets te klein voor een volwaardige slaapkamer. Dit kun je oplossen door een nokverhoging of een dakkapel te laten plaatsen.

Krijg meer ruimte op de zolder

Door het plaatsen van bijvoorbeeld een nokverhoging, krijg je veel meer ruimte. De zolderverdieping wordt namelijk verbreed en verhoogd. Hierdoor kun je er makkelijker een tweepersoonsbed kwijt. Het verhogen van de nok is mogelijk aan één zijde van het huis, maar ook aan twee zijdes. Ook wel een eenzijdige nokverhoging en dubbele nokverhoging genoemd. De zolder verbouwen tot twee slaapkamers is ook mogelijk.

Tip: behalve een slaapkamer zijn er ook andere opties voor de zolderverbouwing. Zoals een kantoor of badkamer.

Twee slaapkamers op zolder

Als je nog meer ruimte wilt maken, dan kan een verhoogde nok zorgen voor een tweede slaapkamer op zolder. Deze verbouwing van de zolder kan bijvoorbeeld met een scheidingswand inclusief deur. Zo kun je ook een extra kamertje maken voor het washok met wasmachine en droger. Naast de slaapkamer verbouwen tot twee slaapkamers, kun je natuurlijk ook kiezen voor een volledig open zolder die één grote kamer wordt.

Waardevermeerdering van de woning

Met een nokverhoging vergroot je de oppervlakte van jouw huis. Je krijgt niet alleen meer ruimte voor extra kamers, maar de waarde van het huis stijgt ook.

Kosten zolder verbouwen tot slaapkamer

De kosten voor het verbouwen van de zolder met een nokverhoging worden bepaald door de afmetingen en de materiaalkeuze. Daarnaast speelt de afwerking ook een rol in de totale prijs. Bij casco kun je de afwerking zoals verven en stucen aan de binnenzijde zelf doen. Bij exclusief wordt de hele kamer gereed gemaakt voor gebruikt. Waterleidingen en elektra worden hierbij aangesloten.

Vergunning nodig voor zolder verbouwen tot slaapkamer?

Of je een vergunning nodig hebt voor de zolderverbouwing, hangt af van de soort dakconstructie die je laat plaatsen. Bij dakkapellen is in sommige gevallen geen vergunning nodig. Bij een nokverhoging is een vergunning wel noodzakelijk. Het aanvragen van een vergunning doe je bij de gemeente.

Beste deal voor nokverhoging vinden?

Gratis offertes aanvragen voor de beste deal

Exacte kostprijs weten? Vraag dan offertes aan van aannemers. Via Nokverhoging.nl krijg je met één aanvraag maximaal vijf offertes. Van verschillende bouwbedrijven uit jouw regio. Jij ziet wat de kosten zijn en vergelijkt daarnaast ook de specialisten. Hierdoor vind je de geschikte vakman die de laagste prijs biedt. Na het aanvragen van de offertes zie je direct welke bedrijven jou gaan mailen of bellen. Jij hoeft alleen de prijsoffertes te vergelijken. Met de gratis nokverhoging-offertes bespaar jij tijd en geld. Tot wel 45%!

Tip: maak altijd een vrijblijvende afspraak met de nokverhoging-specialisten. Bij je thuis geven ze deskundig advies en kunnen ze de precieze prijs berekenen voor de zolderverbouwing.