• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Kosten zolder verbouwen

De kosten voor het verbouwen van de zolder lopen uiteen. Dit hangt namelijk af van jouw eigen wensen. En of je veel zelf wilt doen of laten doen. Een nokverhoging plaatsen kun je het best laten doen door een specialist. Zo weet je zeker dat de dakconstructie op vakkundige wijze wordt geplaatst. Voor een volwaardige kamer is een dakkapel of nokverhoging ideaal. Je krijgt meer loopruimte en de mogelijkheid om er meerdere kamers of een heel grote kamer van te maken.

Tip: bekijk de mogelijkheden om de zolder te verbouwen. Bijvoorbeeld ombouwen tot een slaapkamer of badkamer.

Indicatieve kosten zolder verbouwen

De onderstaande indicatieve prijslijst gaat uit van een nokverhoging inclusief plaatsen. Zo weet je ongeveer wat de zolderverbouwing gaat kosten. Met casco kun je de afwerking helemaal zelf doen. Bij exclusief wordt de hele binnenkant afgewerkt. Onder andere waterleidingen en elektriciteit worden aangesloten.

Nokverhoging prijslijst met prijsindicaties per m2

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt afgewerkt door bouwbedrijf. De binnenzijde niet. De zolderkamer kun je bij casco helemaal zelf afwerken.

Standaard: het bouwbedrijf doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting wordt aangebracht en aangesloten op de nieuwe kamer. Je kunt de ruimte hierna gelijk in gebruik nemen.

Bepalende factoren voor kosten

  • Materiaalkeuze: materialen verschillen in prijs. Hout is in aanschaf het goedkoopst. Kunststof is iets duurder en steen is een van de duurste materialen. Lees meer info over nokverhoging-materialen.
  • Afmetingen: de grootte van de dakconstructie die jij laat plaatsen, bepaalt grotendeels de prijs. Hoe groter, hoe meer geld het kost, maar hoe lager de prijs per vierkante meter wordt.
  • Afwerking: hoe je de zolderkamer laat afwerken is helemaal aan jou. Als je alleen een nokverhoging wilt en de afwerking zelf wilt doen, is dat gewoon mogelijk. Als je de kamer gelijk wilt gebruiken, dan kun je ook de aannemers de gehele ruimte laten afwerken.
  • Soort woning: de aannemers kijken ook naar het soort huis. Bij een jaren 30 woning is het vaak lastiger om een verbouwing te doen dan bij nieuwbouw. Oudere woningen vragen veelal meer werkzaamheden.

Kosten bouwvergunning

Bovenop de prijs voor de verbouwing, komen nog de kosten voor de omgevingsvergunning. Deze kosten verschillen per gemeente. Exacte prijzen vind je op de gemeentelijke website.

Bespaar kosten voor de zolderverbouwing

Laagste prijs vinden voor verbouwen zolder met nokverhoging

Bespaar op de totale kostprijs door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één gemakkelijke aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van regionale aannemers die wij op basis van jouw opdracht aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken met aannemer

De experts maken direct een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de specifieke kosten en geven ze je advies op maat. Jij krijgt hierdoor gelijk een duidelijk beeld van de bouwbedrijven. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

Wanneer je alle offertes hebt voor het ombouwen van de zolder, begin je met vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die de aannemer biedt. Door de prijsopgaven naast elkaar te leggen, zie je snel welk bedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit houten nokverhoging. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis nokverhoging-offertes gelijk aan. En start met slim vergelijken!