• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zolder verbouwen tot kinderkamer

kinderkamer op zolder

Als je woning te klein wordt voor jouw gezin, dan is de zolder verbouwen tot een kinderkamer of tienerkamer een goede optie. Met een nokverhoging maak je er een volwaardige kamer van. Waar jouw kind kan spelen en leren. Met een dubbele nokverhoging kun je zelfs meerdere kamers laten bouwen. Voor ieder kind een eigen kamer. Of je verplaatst je eigen slaapkamer naar zolder. Wanneer je de kamer laat ombouwen, kun je gelijk zorgen voor goede isolatie en een veilige ruimte.

Tip: lees nog meer ideeën om de zolder te verbouwen.

Vergelijk prijzen van regionale aannemers

Nokverhoging en dakkapel voor meer ruimte

De zolder is een goede plek om extra kamers te maken. In veel huizen is de zolderkamer net te klein voor een slaapkamer of kinderkamer. Meestal is een verbouwing hierdoor noodzakelijk. Met een dakkapel kun je al meer ruimte krijgen. Met een nokverhoging zorg je voor nog meer vierkante meters. En dus een grotere ruimte. Waar je gemakkelijk een bed en bureau kwijt kunt. En jouw kind lekker kan spelen.

Tip: bezig met de inrichting van de kinderkamer? Kijk dan eens op Pinterest voor ideeën en inspiratie.

Kinderkamer op zolder goed idee?

Als je de kinderkamer verplaatst naar zolder, is het verstandig om met verschillende zaken rekening te houden. Voor kinderen is het natuurlijk erg stoer om een kamer op zolder te hebben. Zorg als ouder of verzorger wel voor extra veiligheidsmaatregelen. Zoals een stevige trap, scherpe hoeken afdekken en goede sloten op de ramen. Denk ook aan een hekje of deur tussen de kamer en de trap als het om kleine kinderen gaat. Zo zorg je voor een veilige kinderkamer op zolder.

Tips voor een veilige kamer

  • Stevige trap met bijvoorbeeld antislip;
  • Scherpe hoeken afdekken;
  • Sluitwerk op aanwezige ramen;
  • Goede ventilatie door een luchtrooster;
  • Hekje of deur tussen kamer en trap.

Kosten zolder verbouwen tot kinderkamer

Bij een zolder verbouwen tot kinderkamer, is het aan te raden om een dakconstructie te laten plaatsen door een specialist. De afwerking aan de binnenkant kan je eventueel zelf doen. Maar dat kun je ook direct door de aannemers compleet laten doen. Dan is de ruimte sneller klaar voor gebruik. En wordt de kamer professioneel afgewerkt. Jij hoeft dan alleen nog maar de inrichting te doen, zoals meubels en accessoires. De prijs voor een nokverhoging hangt af van de materiaalkeuze en de grootte.

Vind beste deal voor nokverhoging

Vergelijk specialisten en prijzen

Bouwbedrijven verschillen onderling soms in prijs. Daarom is het verstandig om van meerdere experts een offerte aan te vragen. Via Nokverhoging.nl doe je dat heel eenvoudig. Jij ontvangt maximaal vijf offertes voor jouw opdracht. Gratis en vrijblijvend. Van regionale vakmannen. Direct na de aanvraag zie jij welke specialisten jou gaan bellen of mailen en een scherpe offerte gaan sturen. Voor het ombouwen van jouw zolder tot kinderkamer. Jij hoeft ze alleen nog maar te vergelijken.