• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zolder verbouwen ideeën

Voor de zolder verbouwen zijn er eindeloos veel ideeën en mogelijkheden. En dat zijn niet alleen ideeën voor het interieur. Daar vind je veel inspiratie voor in bijvoorbeeld magazines, blogs en Pinterest. Maar ook opties voor dakconstructies. Denk aan een nokverhoging of dakkapel. Met deze constructies vergroot je de ruimte, waardoor je volwaardige extra kamers krijgt op jouw zolder. Lees hieronder meer tips over de soorten dakconstructies om jouw zolder te verbouwen.

Eenzijdige nokverhoging

Met een nokverhoging zorg je voor meer vierkante meters op zolder. Je kunt dus makkelijk meerdere kamers laten bouwen. Bij een enkele nokverhoging wordt er aan een kant van jouw huis gebouwd. Meer info over eenzijdige nokverhoging

Dubbele nokverhoging

De meeste ruimte krijg je door een tweezijdige nokverhoging. De zolder wordt aan twee kanten ruimer in hoogte en breedte. Ideaal voor twee kamers. Of juist een grote kamer. Meer info over dubbele nokverhoging

Dakkapel

Met een dakkapel vergroot je de loopruimte en de breedte van de zolder. En je krijgt meer licht op de zolderkamer. De totale oppervlakte wordt niet ruimer. Meer info over soorten dakkapellen

Dakopbouw op plat dak

Voor huizen met een plat dak is het mogelijk om een heel nieuwe verdieping te laten bouwen. De dakopbouw wordt dan boven op jouw woning gebouwd. Meer info over dakopbouw plat dak

Zolderkamer naar eigen wens verbouwen

De zolder is in veel woningen een ruimte die gebruikt wordt als een washok of berging. Nu is de zolder om te bouwen tot allerlei ruimtes. Met bijvoorbeeld een open haard of bad. Veel mogelijkheden dus! Onder andere:

  • Ombouwen tot studio;
  • Ombouwen tot appartement;
  • Ombouwen tot kantoor.

Wat kost het verbouwen van de zolder ongeveer?

De prijzen voor de dakconstructies hangen af van de grootte en de materiaalkeuze. Ook hoe je de nokverhoging of dakkapel laat afwerken is van invloed op de prijs. Bekijk de indicatieve prijzen voor de zolderverbouwing, zodat je een idee hebt wat de prijs is. Voor exacte kostprijzen is het advies om offertes op te vragen van aannemers. Dat doe je via Nokverhoging.nl heel gemakkelijk en gratis. Op basis van jouw aanvraag selecteren wij de beste bedrijven. Maximaal vijf. Jij hoeft ze alleen maar te vergelijken.

Eén of twee kamers op zolder?

Met een nokverhoging krijg je veel meer ruimte op de zolderkamer. Daar kun je een grote kamer van maken, maar je kunt er bijvoorbeeld ook twee slaapkamers van maken. Door wanden te plaatsen zorg je ervoor dat de ruimte in meerdere kamers wordt opgedeeld.

zolder verbouwen ideeen

Badkamer verplaatsen naar zolder

Wil je graag een bad en is je huidige badkamer te klein? Dan is het een idee om de badkamer naar zolder te verplaatsen. Of een bad op de zolderkamer te plaatsen. Dat is allemaal mogelijk. De waterleidingen worden hiervoor verlegd.

Vliering maken op zolder

Omdat je van de zolder kamers maakt, gaat er misschien veel bergruimte verloren. Met een nokverhoging is het ook een optie om een vliering te maken. Zo behoud je toch voldoende ruimte om jouw spullen op te bergen en maak je optimaal gebruik van de zolder.

Zolder verbouwen? Vind beste deal!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk bouwbedrijven

Heb jij al een idee wat je met de zolder gaat doen? Bespaar dan veel zoekwerk naar bedrijven door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één eenvoudige aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van betrouwbare experts uit de regio die wij op basis van jouw klus aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken met bouwbedrijven

De specialisten maken direct een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de specifieke kosten en geven ze je gericht advies. Jij krijgt hierdoor gelijk een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de een goede vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

Wanneer je alle offertes hebt, ga je ze vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die het bouwbedrijf biedt. Door de offertes naast elkaar te leggen, zie je snel welk bedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit dakconstructie en afwerking. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis offertes voor de zolderverbouwing direct aan. En start met slim vergelijken!