• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Zolder verbouwen tot appartement

Jouw stoffige zolder verbouwen tot appartement? Het is een flinke verbouwing, maar het hoort zeker tot de mogelijkheden. Een van de belangrijkste factoren voor deze zolderverbouwing is de ruimte die je hebt. Om de ruimte te vergroten is een nokverhoging een ideale dakconstructie. Hiermee kun je meer ruimte maken aan een zijde, maar ook aan twee zijdes van de woning. Zo creëer je genoeg plek voor de slaapkamer, keuken en de badkamer. En zelfs nog genoeg plek voor een woonruimte.

Kosten zolder ombouwen met nokverhoging

Een appartement maken op zolder is een grote investering. De kosten voor het plaatsen van een dakconstructie zijn afhankelijk van de afmetingen en materiaalkeuze. De verhoogde nok kun je als casco laten plaatsen. Zo kun je de binnenzijde helemaal zelf afwerken. Of je laat dit ook gelijk door de aannemers doen. Dat kan veel tijd schelen en je weet zeker dat alles vakkundig wordt geplaatst en aangesloten.

Prijzen vergelijken van regionale aannemers

Voor de voordeligste prijs is het verstandig om verschillende aannemers te vergelijken. Hierdoor vind je gemakkelijk de laagste prijs. Via Nokverhoging.nl bespaar je zoeken naar de bedrijven. Wij hebben de beste bouwbedrijven namelijk al voor je opgezocht. Na het versturen van één offerte-aanvraag ontvang jij maximaal vijf prijsoffertes. Gelijk na de aanvraag zie je welke experts jou gaan mailen of bellen. Jij hoeft alleen nog maar de aannemers met elkaar te vergelijken. De nokverhoging-offertes zijn vrijblijvend en gratis.

Zolder verbouwen tot appartement: soorten dakconstructies

Om van jouw zolder een appartement te maken, heb je verschillende mogelijkheden. Een daarvan is de dakkapel. Hiermee krijg je meer loopruimte op de zolderkamer. Met een nokverhoging vergroot je de oppervlakte. Deze constructie is aan een of twee kanten van het dak te plaatsen. We spreken dan van een enkele verhoogde nok of een dubbele nokverhoging. Alleen de nok verleggen is ook mogelijk. Voor een plat dak kun je met een dakopbouw een hele nieuwe etage op het huis laten plaatsen.

Waarom een appartement in eigen woning?

Een appartement in jouw eigen woning maken kan verschillende redenen hebben. Misschien wil je wel een Airbnb starten en de kamer verhuren. Of wil je plek maken om voor opa en oma te zorgen. Of je wilt gewoon een eigen plek voor de kinderen of voor je zelf bouwen. Genoeg redenen te bedenken!

Tip: met afscheidingswanden worden aparte ruimtes gemaakt. Zonder wanden is ook mogelijk. Dan is het meer een studio op zolder.

Vergunning aanvragen voor nokverhoging?

Ga je de zolder verbouwen tot appartement met een dakverhoging? Voor een grote dakconstructie als een nokverhoging is een omgevingsvergunning nodig. Jij vraagt deze aan bij jouw gemeente. De prijs voor zo’n vergunning verschilt per gemeente. Raadpleeg daarvoor de gemeentelijke website.

Appartement op zolder met nokverhoging?

Laagste prijs vinden met gratis offertes

Jij bespaart veel zoekwerk door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één eenvoudige aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van regionale bouwbedrijven die wij op basis van jouw opdracht aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken met bouwbedrijf

De experts maken meteen een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de exacte prijs en geven ze je gericht advies. Jij krijgt gelijk een helder beeld van de vakmannen. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Slim vergelijken en beste deal kiezen

Wanneer je alle offertes hebt, ga je ze vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die de aannemer biedt. Door de offertes naast elkaar te leggen, zie je snel welk bedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit nokverhoging. En de zolder verbouwen tot appartement. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis nokverhoging-offertes online aan. En start met slim vergelijken!