• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Kan een nokverhoging op een oud huis?

nokverhoging op oud huisOudere huizen zijn over het algemeen wat kleiner dan de huizen die tegenwoordig worden gebouwd. Daarom kan het natuurlijk dat je graag extra ruimte wilt creëren in de woning met een nokverhoging. Uiteraard is het voor oude huizen ook mogelijk om een nokverhoging te bouwen. Er moet wel met wat meer zaken rekening gehouden worden dan bij een nieuwbouwwoning:

  • Vergunningen voor een nokverhoging zijn vaak lastiger te verkrijgen voor een ouder huis. Deze huizen zijn vaak door de gemeente gekenmerkt als woning waar geen wijzigingen (meer) aan aangebracht mogen worden. Denk eraan dat oude woningen in bijvoorbeeld de binnenstad vaak als monumentaal pand geregistreerd staan, hierdoor dient de woning in zijn huidige staat te blijven.
  • Bij de constructieberekening wordt er rekening gehouden met de oudere structuur van het huis. In plaats van betonnen draagwanden zijn er wellicht belangrijke steunbalken die minder kunnen houden dan nieuwbouwwoningen. Hierdoor kunnen de kosten van het steviger maken van de constructie hoger uitvallen.
  • Niet elk materiaal kan worden aangebracht op een nieuwbouwwoning. Gemetselde nokverhogingen zijn bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om te plaatsen op een oud huis.
Vind de beste aannemer voor de nokverhoging

Nokverhoging op oud huis plaatsen

Wil je meer informatie over het plaatsen van een nokverhoging op jouw oude huis? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een aannemer bij jou in de buurt. Dit bouwbedrijf is waarschijnlijk goed op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving binnen jouw gemeente. En het bedrijf heeft ervaring in het plaatsen van verschillende soorten nokverhogingen.

Vergelijk aannemers en vraag gratis offertes aan

Via Nokverhoging.nl bieden wij je de mogelijkheid om met het invullen van één offerte-aanvraag, direct maximaal vijf offertes op te vragen voor het verhogen van de nok. Op deze manier heb je gelijk een inzicht van wat de gangbare prijs is voor jouw wensen en kun je deze bouwbedrijven bij je thuis uitnodigen om eens te komen kijken naar de mogelijkheden. De aangesloten aannemers van Nokverhoging.nl voldoen allemaal aan strenge kwaliteitseisen en daarmee heb je dus gegarandeerd goede kwaliteit en service. Vraag de gratis offertes voor de nokverhoging aan en bespaar tijd en geld.

Klantenbeoordelingen