• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Nokverhoging of een dakkapel?

nokverhoging of dakkapel?Bij Nokverhoging.nl krijgen wij vaak de vraag wat het voordeel van een verhoogde nok is ten opzichte van een dakkapel. Over het algemeen denken mensen dat de constructies vrijwel hetzelfde zijn. Toch is in dit in de praktijk niet helemaal zo. Hieronder een aantal verschillen tussen een dakkapel en een nokverhoging.

  • Ruimte. Allereerst is een nokverhoging anders dan een dakkapel omdat een nokverhoging veel meer ruimte kan creëren. Bij een dakkapel is het zo dat het dak als het ware recht wordt getrokken. Bij een nokverhoging wordt er daadwerkelijk een nieuw gedeelte boven op het huis geplaatst. Dit zorgt voor enorm veel extra ruimte. Bij platte daken kan dit zelfs leiden tot een volledig nieuwe verdieping.
  • Constructie. Een dakkapel heeft uiteraard een heel andere constructie dan een nokverhoging. Een nokverhoging is over het algemeen een stuk zwaarder en groter dan een nokverhoging. Dit zorgt ervoor dat bij de plaatsing van een nokverhoging er gekeken moet worden of het huis het gewicht van de constructie aan kan. Er wordt een zogeheten constructieberekening gedaan.
  • Kosten. Het verleggen of verhogen van de nok verhoogt de waarde van jouw woning aanzienlijk meer dan bij het plaatsen van een dakkapel. Maar ook de kosten voor een nokverhoging zijn een stuk duurder. Daarom is het altijd goed om af te wegen hoeveel je wilt investeren in jouw woning.
Voordeligste aannemer voor nokverhoging?

Advies nokverhoging of dakkapel?

Om een goede afweging te kunnen maken of je een nokverhoging of dakkapel neemt, is het verstandig om contact op te nemen met een specialist. Er zijn veel aannemers in Nederland die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van verhoogde en verlegde nokverhogingen en dakkapellen. Via Nokverhoging.nl kom je direct in contact met een gespecialiseerde aannemer bij jou in de regio. Alle aangesloten aannemers bij Nokverhoging.nl voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Dit houdt in dat zij hun vak verstaan en dat zij goede service bieden.

Vrijblijvende afspraak met bouwbedrijven

Wilt je contact met een aannemer over de mogelijkheden van een dakkapel of nokverhoging? Vraag dan gratis offertes aan voor de dakconstructie. Geef bij de opmerkingen aan dat je graag nog advies wilt over de soort constructie. Wees verder zo volledig mogelijk bij het invullen van de offerte-aanvraag, zodat wij je aan de meest geschikte experts kunnen koppelen. Jij ontvangt maximaal vijf offertes en de bedrijven komen vrijblijvend bij je langs om deskundig advies te geven.

Klantenbeoordelingen