• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Eenzijdige nokverhoging plaatsen

Met een eenzijdige nokverhoging wordt jouw nok aan één kant verhoogd. Ook wel de halve of enkele nokverhoging genoemd. Een constructie aan twee zijdes heet een dubbele of tweezijdige nokverhoging. Met dit soort dakconstructies krijg je veel extra ruimte op zolder. Bijvoorbeeld voor een slaapkamer of kinderkamer. Hieronder lees je meer over de richtprijzen en meer mogelijkheden.

Voordelen enkelzijdige nokverhoging

enkelzijdige nokverhoging

  • Creëer meer ruimte voor kinderkamer;
  • Stijging waarde van woning;
  • Extra ramen, dus veel licht;
  • Te plaatsen in verschillende materialen;
  • Ook mogelijk om zonnepanelen op te plaatsen;
  • Vergelijk de beste prijzen bij Nokverhoging.nl.

Kosten eenzijdige nokverhoging

De totale prijs voor de verhoogde nok is afhankelijk van de grootte en het materiaal. Daarnaast verschillen de aannemers ook in kostprijzen. In onderstaand overzicht zie je wat de enkele nokverhoging ongeveer kost. Voor precieze prijzen is het advies om offertes aan te vragen van specialisten. Voor de beste deal vraag je van meerdere bedrijven een nokverhoging-offerte aan. Via Nokverhoging.nl doe je dat heel eenvoudig. Jij ontvangt na één offerte-aanvraag maximaal vijf offertes. Jij vergelijkt en kiest slim de prijsopgave die past bij jouw budget en wensen.

Indicatieve prijslijst verhoogde nok per m2

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt afgewerkt. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco zelf afwerken.

Standaard: aannemer doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting wordt aangebracht en aangesloten. Je kunt de ruimte hierna meteen in gebruik nemen.

Bespaar tijd en geld door vergelijken specialisten

Met de gratis offertes via Nokverhoging.nl bespaar je tijd en geld. Je maakt namelijk gebruik van ons netwerk van betrouwbare aannemers. Op basis van jouw opdracht selecteren wij de meest geschikte bouwbedrijven in jouw regio. Maximaal vijf. Zij sturen jou een scherpe offerte en jij hoeft de experts alleen nog te vergelijken. Zo vind je dus snel en eenvoudig de beste deal.

Bouwvergunning nodig voor enkele nokverhoging

Een nokverhoging is een grote verbouwing en daar is een vergunning voor nodig. Deze omgevingsvergunning vraag je aan bij de gemeente. De aannemers in ons netwerk kunnen je helpen bij de aanvraag en bouwtekening. Lees meer over de vergunning voor de nokverhoging.

Welk materiaal voor verhoogde nok?

De nok is te maken van diverse materialen. Bekijk welk materiaal het best bij jouw woning en wensen past. Je kunt kiezen voor een houten nokverhoging, kunststof nokverhoging of een stenen nokverhoging. Per materiaal verschillen de prijzen. De constructies kunnen als prefab worden geplaatst of ter plekke worden gebouwd.

Extra kamers op zolder

Als je de zolder gaat verbouwen is een nokverhoging een goede oplossing voor meer ruimte. Voor een extra kamer, zoals een kinderkamer of hobbyruimte. Een dakkapel is ook een optie, maar zorgt voor minder ruimte dan een verhoogde nok. Een dakkapel op een nokverhoging is ook een mogelijkheid.

Tip: een nokverhoging met zonnepanelen is ook een mogelijkheid. Hiermee kun je op termijn besparen op jouw energiekosten.

Kosten besparen voor enkele nokverhoging?

Vraag gratis offertes aan en vind de voordeligste specialist

De eenzijdige dakconstructie is helemaal op maat te maken. Wil jij weten wat de exacte kosten zijn? Vraag dan direct de gratis offertes aan via Nokverhoging.nl. Na de aanvraag krijg jij een offerte van maximaal vijf aannemers. Jij vergelijkt de prijsopgaven en maakt een vrijblijvende afspraak met de bouwbedrijven. Bij je thuis kunnen zij de precieze prijs berekenen. En krijg jij direct een duidelijk beeld van de specialist.

Snel en eenvoudig de beste deal vinden

Offertes vergelijken via Nokverhoging bespaart je veel tijd en geld. Je krijgt namelijk met één aanvraag meerdere prijsoffertes. Van betrouwbare bedrijven uit jouw regio. En door te vergelijken vind jij simpel de beste deal voor de eenzijdige nokverhoging. De besparing kan oplopen tot wel 45%. Vraag gelijk nog de gratis nokverhoging-offertes online aan. En start met slim vergelijken!