• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Dakopbouw plat dak

Een dakopbouw op een plat dak zorgt voor een extra verdieping op jouw woning. De prijzen voor de dakopbouw verschillen. De kosten hangen namelijk af van de afmetingen. En het soort materiaal dat je kiest. Bij een dakopbouw op een schuin dak spreken we eerder van een nokverhoging of verlegde nok. Hieronder lees je meer info over de dakopbouw op platte daken en indicatieve kostprijzen.

Voordelen nokverhoging plat dak

nokverhoging plat dak

  • Volledig nieuwe etage;
  • Veel meer ruimte in woning;
  • Waarde huis stijgt;
  • Extra ramen, dus veel meer licht;
  • Te plaatsen in verschillende materialen;
  • Ook mogelijk om zonnepanelen op te plaatsen;
  • Vergelijk de beste prijzen bij Nokverhoging.nl.

Kosten dakopbouw berekenen

De precieze prijs voor de dakconstructie op een plat dak in van diverse factoren afhankelijk. De materiaalkeuze en de afmetingen zijn hierin de grootste factor. Daarnaast is de afwerking van de dakopbouw ook van invloed op de totaalprijs. Aannemers verschillen ook in prijs. Het is daarom verstandig om meerdere dakopbouw-specialisten te vergelijken. Via Nokverhoging.nl doe je dat gemakkelijk via gratis offertes. Hieronder vind je indicatieprijzen van een dakopbouw per m2. Zo kun je ongeveer berekenen wat de verbouwing gaat kosten.

Dakopbouw kosten per m2

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt afgewerkt. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco zelf afwerken.

Standaard: aannemer doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting wordt aangebracht en aangesloten. Je kunt de ruimte hierna direct in gebruik nemen.

Vergelijk dakopbouw-specialisten voor beste deal

Via de gratis dakopbouw-offertes vergelijk je maximaal vijf aannemers met elkaar. Hierdoor vind je eenvoudig en snel de meest geschikte vakman. Door één offerte-aanvraag in te vullen, ontvang je de prijsopgaven van verschillende bedrijven. Het enige wat jij hoeft te doen, is de offertes te vergelijken. Direct na de aanvraag zie je welke experts jou gaan bellen of mailen. Binnen een dag nemen de specialisten contact met je op.

Keuze uit diverse materialen

De nieuwe verdieping op jouw woning is te maken van verschillende materialen. Zoals hout, kunststof of steen. Hout en kunststof zijn als prefab dakopbouw te plaatsen. Een gemetselde dakopbouw wordt meestal ter plekke gebouwd. Ieder materiaal heeft eigen voordelen.

Vergunning nodig voor dakopbouw plat dak?

Voor zo’n grote verbouwing is een bouwvergunning noodzakelijk. Deze is aan te vragen bij jouw gemeente. Per gemeente verschillen de kosten hiervoor. De bij ons aangesloten aannemers helpen je graag met de vergunningaanvraag. Vraag de omgevingsvergunning tijdig aan. De procedure duurt namelijk minimaal 8 weken. Hierna volgt nog een periode van 6 weken waarin buurtgenoten bezwaar kunnen maken. Lees meer informatie over de dakopbouw-vergunning.

Tip: lid van een VvE en wil je een dakopbouw? Vraag altijd naar de mogelijkheden bij jouw Vereniging van Eigenaren.

Meer mogelijkheden: zonnepanelen of dakterras

Voor een dakopbouw zijn veel meer opties. Zo kun je de aanbouw ook op een garage of uitbouw laten bouwen. Of zelfs op jouw bungalow. Hiermee maak je een verdieping veel groter. En wat te denken van een dakopbouw met dakterras? Een andere mogelijkheid is een dakopbouw met zonnepanelen. Hiermee zorg je op termijn voor een lagere energierekening.

Vind laagste prijs voor dakopbouw op plat dak

Aanvragen gratis offertes van verschillende aannemers

De dakconstructie op het platte dak is helemaal op maat te maken. Wil jij weten wat de exacte kosten zijn? Vraag dan direct de gratis offertes aan via Nokverhoging.nl. Na de aanvraag krijg jij een offerte van maximaal vijf aannemers. Jij vergelijkt de prijsopgaven en maakt een vrijblijvend afspraak met de bouwbedrijven. Bij je thuis kunnen zij de specifieke prijzen berekenen. En krijg jij gelijk een duidelijk beeld van de specialist.

Bespaar tijd en geld en kies beste deal

Offertes vergelijken via Nokverhoging bespaart je veel tijd en geld. Je krijgt namelijk met één aanvraag meerdere prijsoffertes. Van betrouwbare bedrijven uit jouw regio. En door te vergelijken vind jij simpel de beste deal. De besparing kan oplopen tot wel 45%. Vraag gelijk nog de gratis dakopbouw-offertes online aan. En start met slim vergelijken!