• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie
Bespaar45%
1. Vraag offertes aan
2. Vergelijk specialisten
3. Kies de beste deal
Je postcode

Nokverhoging prijzen

De nokverhoging prijzen zijn afhankelijk van de afmetingen van de dakconstructie. Daarnaast is het materiaal van de nok ook van invloed op de nokverhoging kosten. Hoe groot de verhoogde nok wordt hangt af van jouw wensen en van de soort constructie die je kiest. Bijvoorbeeld een eenzijdige of dubbelzijdige nokverhoging.

Nokverhoging prijzen vergelijken?

Prijsindicatie nokverhoging

Om je toch een goed beeld te geven van wat de nokverhogende dakkapel ongeveer gaat kosten, staat hieronder een indicatieve prijslijst. Met richtprijzen per m2. Voor exacte prijzen is het advies om gratis nokverhoging-offertes aan te vragen.

Tip: bekijk de nokverhoging-materialen om te bepalen wat het best bij jouw woning past en prijsindicaties per materiaal.

Indicatieve prijslijst nokverhoging per m2

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt afgewerkt door bouwbedrijf. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco helemaal zelf afwerken.

Standaard: het bouwbedrijf doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting wordt aangebracht en aangesloten. Je kunt de kamer hierna gelijk in gebruik nemen.

Prijzen nokverhoging vergelijken van specialisten

Met het aanvragen van de gratis offertes bespaar je niet alleen veel tijd, maar ook geld. Jij ontvangt met één offerte-aanvraag maximaal vijf offertes. Geheel vrijblijvend. De prijsopgaven krijg jij van verschillende bedrijven uit de regio. Zo kun jij de experts en hun prijzen vergelijken met elkaar. Deze specialisten selecteren wij speciaal voor jouw specifieke opdracht. Gelijk na de aanvraag zie je welke vakmannen jou gaan bellen of mailen. Door het vergelijken vind jij de laagste prijs voor de nokverhoging inclusief het plaatsen.

Vergelijk prijzen van max. 5 aannemers

Materialen voor nokverhoging

Mede bepalend voor de prijs is de materiaalkeuze. Hout en kunststof zijn het voordeligst in prijs. Een gemetselde nokverhoging is iets duurder. De kostprijs wordt berekend via vierkante meter. Hoe groter de nokverhoging is, hoe lager de prijs per m2.

Soorten nokverhoging

Een nokverhoging is een soort dakopbouw. Je kunt kiezen voor een verlegde nok en een verhoogde nok. Met de verlegde verhoog je de gevel en met de verhoogde nok verhoog je de hele zolderkamer. De nokverhoging kan aan één zijde van de woning, maar ook aan beide zijdes. Zo krijg je extra veel ruimte voor bijvoorbeeld de kinderkamer of badkamer. De nokverhoging prijzen verschillen per soort. De soorten die je kunt kiezen zijn:

Tip: een prefab nokverhoging wordt kant-en-klaar op jouw dak geplaatst. Bij afwijkende maten wordt de constructie op maat gemaakt.

Hergebruiken dakpannen

Voor een nokverhogende dakkapel met schuin dak kunnen de dakpannen hergebruikt worden. Dat scheelt weer op de totale kosten. Hierdoor sluit de constructie ook perfect aan op jouw woning. Het lijkt namelijk één geheel.

Voordelen nokverhoging

  • Veel meer ruimte op de zolder;
  • Waarde woning stijgt;
  • Extra slaapkamer of badkamer mogelijk;
  • In verschillende materialen te bouwen;
  • Meer daglicht op de zolderkamer.

Nadelen nokverhoging

  • Flinke investering;
  • Bouwvergunning altijd noodzakelijk.

Kies voor een betrouwbare aannemer

Een nokverhoging is een grote verbouwing. Kies daarom voor een ervaren specialist. Via Nokverhoging.nl kom je in contact met betrouwbare experts uit ons netwerk. Deze bedrijven zijn gecontroleerd en voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Zo krijg jij de hoogste kwaliteit dakconstructie. Omdat je via Nokverhoging.nl de bedrijven vergelijkt, kies jij ook nog eens de beste deal. Vraag daarom de gratis offertes voor de nokverhoging gelijk nog aan.

Bouwafval wordt meegenomen

Het bouwafval wordt door het aannemersbedrijf meegenomen. Zo hoef jij je daar geen zorgen om te maken. De experts doen dit kosteloos.

Aannemer helpt bij bouwvergunning

Voor een nokverhoging is vrijwel altijd een bouwvergunning nodig. De bij ons aangesloten specialisten helpen je graag met de aanvraag. Prijzen voor de omgevingsvergunning verschillen per gemeente. Kijk op de website van jouw gemeente voor de precieze vergunningskosten in jouw woonplaats.

Laagste prijs vinden voor de nokverhoging?

Gratis offertes aanvragen en vergelijken kosten nokverhoging

Voor de te plaatsen nokverhoging is het verstandig om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken. Op deze manier betaal je niet te veel voor de dakconstructie. En vind je ook eenvoudig de meest geschikte specialist. Met de gratis offertes via Nokverhoging.nl scheelt het je ook veel zoekwerk. De aannemers zijn namelijk al voor je geselecteerd. Speciaal op basis van jouw opdracht.

Maak vrijblijvende afspraak met nokverhoging-specialist

Jij ontvangt maximaal vijf prijsoffertes. Gratis en geheel vrijblijvend. De experts bellen of mailen jou en bieden je een scherpe offerte. En plannen direct een afspraak in om bij je langs te komen. Bij je thuis kunnen zij namelijk de precieze prijs berekenen voor de nokverhoging. Ook geven de vakmannen je vakkundig advies. Door dit gesprek krijg je een helder beeld van het bedrijf. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Kies laagste prijs voor nokverhogende dakkapel

Alle offertes met de exacte nokverhoging prijzen vergelijk je tot slot met elkaar. Jij ziet snel welke aannemer de beste deal biedt. Dat is de goedkoopste nokverhoging. En de juiste vakman voor het bouwen en plaatsen van de constructie. Met de gratis offertes kun je tot wel 45% besparen. Start met slim vergelijken en vraag de gratis nokverhoging-offertes online aan.