• Duizenden tevreden klanten
 • Vergelijk gecontroleerde specialisten
 • Onafhankelijke informatie

Kunststof nokverhoging

kunststof nokverhogingEen kunststof nokverhoging heeft veel voordelen. Niet alleen krijg je meer ruimte op zolder. Het materiaal is ook heel duurzaam en nagenoeg onderhoudsvrij. Het frame van de dakconstructie wordt van hout gemaakt. Hierna wordt de verhoogde nok helemaal bekleed met kunststof. Het materiaal isoleert uitstekend en gaat jarenlang mee. Een eenzijdige nokverhoging, dubbele nokverhoging en dakopbouw op een plat dak zijn allemaal van kunststof te maken.

Voordelen kunststof nokverhoging

 • Zeer waterdicht;
 • Brandwerend;
 • Isoleert goed;
 • In veel verschillende kleuren te krijgen;
 • Weinig onderhoud nodig;
 • Duurzaam en gaat dus lang mee.

Nadelen kunststof nokverhoging

 • Niet schilderbaar;
 • Kans op verkleuring;
 • Niet elke vorm is mogelijk;
 • Duurder dan hout;
 • Moeilijk herstelbaar bij schade.

Kosten kunststof nokverhoging

De totale prijs voor de nokverhoging hangt af van de grootte. En of je de constructie helemaal laat afwerken. Daarnaast verschillen aannemers ook in kostprijzen. Voor de exacte prijs is het advies om offertes op te vragen bij meerdere bouwbedrijven in de regio. Dat doe je via Nokverhoging.nl heel eenvoudig. Je bespaart ook nog eens veel tijd. Met één offerte-aanvraag ontvang jij namelijk maximaal vijf bedrijven. Die wij speciaal voor jouw opdracht selecteren. Bekijk hieronder de indicatieve prijzen voor de kunststof nokverhoging inclusief plaatsen.

Indicatieprijzen verhogen nok per m2

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt afgewerkt door bouwbedrijf. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco helemaal zelf afwerken.

Standaard: het bouwbedrijf doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting en waterleidingen worden aangebracht en aangesloten.

Soorten verhoogde nok van kunststof

De verhoogde of verlegde nok kun je laten plaatsen op een zijde of beide zijdes van jouw huis. Ook wel de enkele nokverhoging of tweezijdige nokverhoging genoemd. Een dubbele nok ligt qua prijs hoger, omdat het meer vierkante meters zijn. Kijk dus goed wat past binnen jouw budget. Voor een woning met een plat dak is een dakopbouw geschikt. Hiermee krijg je een heel nieuwe etage erbij.

Tip: verhoogde nokken worden vaak geplaatst als prefab nokverhoging. De constructie wordt dan kant-en-klaar op jouw dak gezet. Prefab is qua kosten voordeliger dan een traditionele opbouw.

Vergunning aanvragen voor verbouwing van dak

Omdat het verhogen van de nok een grote verbouwing is, heb je een bouwvergunning nodig. Zo’n vergunning vraag je aan bij de gemeente. Per gemeente verschillen de kosten hiervoor.

Beste deal voor kunststof nokverhoging?

Gratis offertes vergelijken voor beste deal

Jij bespaart veel zoekwerk door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één gemakkelijke aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van regionale bouwbedrijven die wij op basis van jouw klus aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken

De experts maken direct een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de precieze prijs en geven ze je deskundig advies. Jij krijgt gelijk een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

Wanneer je alle offertes hebt, begin je met vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die de aannemer biedt. Door de kostenplaatjes naast elkaar te leggen, zie je snel welk bedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit kunststof nokverhoging. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis nokverhoging-offertes gelijk aan. En start met slim vergelijken!