• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Houten nokverhoging

houten nokverhogingDe zolder verbouwen met houten nokverhoging zorgt voor veel meer ruimte. Daarnaast is hout een natuurlijk materiaal met een authentieke uitstraling. In aanschafprijs is hout het goedkoopste materiaal. Daar staat wel tegenover dat houten constructies regelmatig onderhoud nodig hebben. Je hebt ook de keuze uit verschillende soorten hout. Een voorbeeld is Meranti hout. Hout is te gebruiken voor eenzijdige en dubbele nokverhoging. Ook een houten opbouw op een plat dak is mogelijk.

Tip: wil je de uiterlijke kenmerken van hout, maar er liever zo min mogelijk onderhoud aan hebben? Kies dan voor de houtlook. Dat ziet eruit als hout en heeft alle voordelen van kunststof.

Voordelen houten nokverhoging

  • Hout kan naar al uw wensen bewerkt worden;
  • Gemakkelijk schilderbaar;
  • Gemakkelijk bij te werken na schade;
  • Lagere prijs dan kunststof en steen.

Nadelen houten nokverhoging

  • Vergt onderhoud;
  • Werkt niet brandwerend.

Kosten houten nokverhoging

De prijs voor de houten nokverhoging is afhankelijk van de afmetingen. Ook is de afwerking die je laat doen van invloed. Casco is de voordeligste optie. De constructie is op maat te maken, zodat het perfect past op jouw woning. Voor de opbouw en het plaatsen verschillen aannemers nog wel eens in kostprijzen. Vraag daarom van meerdere bedrijven een offerte op. De scherpste offertes krijg je door ze via Nokverhoging.nl aan te vragen. Wij selecteren namelijk de meeste geschikte vakmannen voor jouw opdracht.

Prijsindicaties verhoogde nok van hout per m2

Hieronder staan de indicatieve kosten voor de nokverhoging van hout.

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt helemaal afgewerkt door bouwbedrijf. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco helemaal zelf afwerken. Zoals verven en stucen.

Standaard: het bouwbedrijf doet naast de volledige afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting en waterleidingen worden gelegd en aangesloten.

Welk soort nokverhoging laten plaatsen?

Met een nokverhoging creëer je genoeg ruimte voor een extra kamer. Bijvoorbeeld een kinderkamer of hobbyruimte. Hoe groot deze ruimte wordt hangt af van welke soort verhoogde nok je kiest. En natuurlijk wat je budget is. Je hebt de keuze uit een eenzijdige nokverhoging en een dubbele nokverhoging. Voor een plat dak kun je er extra verdieping op jouw huis laten bouwen met een dakopbouw van hout.

Vergunning noodzakelijk voor verhogen van de nok?

Voor een normaal dakkapel kan het plaatsen soms vergunningsvrij, maar voor een nokverhoging heb je een bouwvergunning nodig. Deze vraag je aan bij jouw gemeente. De aangesloten specialisten helpen je graag met de bouwtekening en de aanvraag voor de houten nokverhoging. Zodat alles soepel verloopt.

Laagste prijs voor houten nokverhoging?

Beste nokverhoging-deal vinden met gratis offertes

Jij bespaart veel zoekwerk door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één eenvoudige aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van regionale experts die wij op basis van jouw klus aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken

De experts maken direct een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de specifieke prijs en geven ze je vakkundig advies. Jij krijgt hierdoor gelijk een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor een zo goed mogelijke vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

Wanneer je alle offertes hebt, begin je met vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die de aannemer biedt. Door de kostenplaatjes naast elkaar te leggen, zie je snel welk bedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit houten nokverhoging. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis nokverhoging-offertes gelijk aan. En start met slim vergelijken!