• Duizenden tevreden klanten
  • Vergelijk gecontroleerde specialisten
  • Onafhankelijke informatie

Gemetselde nokverhoging

gemetselde nokverhogingVoor één geheel met de woning is een gemetselde nokverhoging perfect. Hiervoor zijn dezelfde bakstenen mogelijk als de bestaande stenen. In het begin is er nog wel een licht kleurverschil, maar dat verdwijnt in de loop der tijd. Met een verhoogde nok krijgt jouw woning veel extra ruimte. Ideaal voor een kinderkamer of een badkamer op zolder. Voor het verhogen of verleggen van de nok heb je de keuze uit een enkele of dubbele nokverhoging.

Tip: voor een plat dak is een dakopbouw een optie voor een hele extra verdieping.

Voordelen stenen nokverhoging

  • Goed isoleerbaar;
  • Na verloop van tijd één met het huis;
  • Sterk;
  • Brandveilig;
  • Onderhoudsvriendelijk.

Nadelen gemetselde nokverhoging

  • Duurder dan hout of kunststof;
  • Langere plaatsingstijd.

Kosten gemetselde nokverhoging

In prijs is een stenen nokverhoging het duurste materiaal. De totale kosten hangen af van de maten van de constructie. Ook de soort afwerking die je kiest is bepalend voor de kostprijs. Een gemetselde nokverhoging wordt meestal op jouw dak opgebouwd. De kosten van aannemers kunnen ook variëren. Daarom is het verstandig om meerdere bedrijven te vergelijken. Via Nokverhoging.nl doe je dat heel simpel. Met één offerte-aanvraag krijg jij maximaal vijf offertes. Met gerichte prijzen. Jij vergelijkt en kiest eenvoudig de beste deal.

Tip: liever een ander materiaal? Kijk dan bij een houten nokverhoging en een kunststof nokverhoging.

Indicatieve kostprijzen stenen nok per m2

Ongeveer weten wat je betaalt voor het verhogen van de nok? Bekijk dan onderstaande prijzen per m2.

Oppervlakte Casco* Standaard* Exclusief*
20 - 30 m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 v.a. € 1.600 per m2
30 - 50 m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 v.a. € 1.500 per m2 Gratis offerte
50 - 75 m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2 v.a. € 1.400 per m2 Gratis offerte
75 - 100 m2 v.a. € 900 per m2 v.a. € 1.100 per m2 v.a. € 1.300 per m2 Gratis offerte
100+ m2 v.a. € 800 per m2 v.a. € 1.000 per m2 v.a. € 1.200 per m2

*Prijsindicaties zijn inclusief btw en arbeidskosten.

Casco: buitenkant wordt volledig afgewerkt door aannemer. De binnenzijde niet. De binnenkant van de nok kun je bij casco helemaal zelf afwerken. Zoals schilderwerk en stucen.

Standaard: het bouwbedrijf doet naast de complete afwerking van de buitenkant, ook een groot gedeelte van de binnenzijde.

Exclusief: de buitenkant en binnenkant worden helemaal afgetimmerd en gereedgemaakt. Onder andere verlichting en waterleidingen worden gelegd en aangesloten.

Eenzijdige of dubbele nokverhoging?

De eenzijdige nokverhoging wordt aan een zijde van jouw dak geplaatst. Voor een dakconstructies op beide zijdes kies je voor een dubbele nokverhoging. Bij schuine daken kunnen de dakpannen hergebruikt worden. In combinatie met de gemetselde nokverhoging ontstaat er een prachtig geheel met jouw woning.

Aanvragen vergunning bij gemeente

Voor de gemetselde nokverhoging heb je een omgevingsvergunning nodig. Deze vraag je aan bij jouw gemeente. De aannemers die bij ons zijn aangesloten hebben veel ervaring met vergunningen. Zij helpen je graag met de bouwtekening en de aanvraag.

Beste deal voor gemetselde nokverhoging?

Laagste prijs vinden met gratis offertes

Jij bespaart veel zoekwerk door via Nokverhoging.nl gratis offertes aan te vragen. Met één eenvoudige aanvraag, krijg jij maximaal vijf prijsoffertes. Van regionale experts die wij op basis van jouw klus aan jou koppelen. De nokverhoging-specialisten nemen binnen een dag telefonisch of per e-mail contact met je op.

Vrijblijvende afspraak maken

De specialisten maken meteen een afspraak om bij je langs te komen. Geheel vrijblijvend. Bij je thuis berekenen zij de specifieke prijs en geven ze je maatwerk advies. Jij krijgt hierdoor gelijk een duidelijk beeld van de aannemers. Belangrijk voor de beste vergelijking.

Vergelijk slim en kies de beste deal

Wanneer je alle offertes hebt, ga je ze vergelijken. Kijk goed naar de kwaliteit en de prijs die de aannemer biedt. Door de kostenplaatjes naast elkaar te leggen, zie je snel welk bouwbedrijf de beste deal heeft. Jij vindt hierdoor de laagste prijs voor de beste kwaliteit gemetselde nokverhoging. Bespaar tot wel 45% en vraag de gratis nokverhoging-offertes direct aan. En start met slim vergelijken!